Gresk salat og tzatziki

Gresk salat og tzatziki
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Gresk salat og tzatziki vekker ferieminner, men du kan enkelt lage det hjemmet også. Perfekt som smårett og/eller som tilbehør.

Ingredienser

Tzatziki:

  • 1 slangeagurk
  • 1 ts salt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 båt hvitløk
  • nykvernet pepper
  • 1 sort oliven til pynt

Salat:

  • 4 tomater
  • 0,5 slangeagurk
  • 1 hodesalat
  • 1 løk
  • 12 sorte oliven
  • 100 g fetaost
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. 1. Riv agurken grovt og bland den med salt i en sil. La agurken stå i ca. 10 minutter. Klem ut så mye væske som mulig. Bland yoghurt med presset hvitløk og pepper, og bland i agurken.
  2. 2. Ha tzatzikien i en bolle og legg en oliven på toppen.
  3. 3. Skjær tomater i båter og agurk i litt grove biter. Skrell og skjær løken i skiver.
  4. 4. Bland tomat, agurk, salat og løk med oliven og fetaost i terninger. Hell på olivenolje og sitronsaft.
  5. Sett salat og tzatziki kjølig fram til servering.