Gratinerte grønnsaker med ostesaus

Gratinerte grønnsaker med ostesaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En deilig rett som både kan spises alene eller som tilbehør til middag.

Ingredienser

  • 150 g blomkål
  • 100 g purre
  • 150 g brokkoli
  • 150 g gulrot
  • 1 dl norvegia

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 dl norvegia , revet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts muskatblomme , revet

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk, litt om gangen. Rør sausen jevn mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen småkoke i ca 5 minutter - rør av og til. Ta kjelen av platen og bland i eggeplommen og osten. Smak til med salt, pepper og eventuelt revet muskat. Skjær grønnsakene og kok de lett, hell sausen over grønnsakene, dryss revet ost på toppen og gratiner midt i ovnen på 250 °C i 10 - 15 minutter.
  2. Tips: Tilsettes biter av kylling eller skinke i formen kan den serveres som en egen rett med godt grovt brød ved siden av. Gratinerte grønnsaker passer både til kjøtt og fisk og du trenger ikke saus i tillegg.