Gratinert løksuppe med Jarlsberg

Gratinert løksuppe med Jarlsberg
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Løksuppe har få men gode ingredienser. Dette er en enkel, rimelig og god rett å servere.

Ingredienser

  • 4 skiver ristet brød
  • 4 skiver Jarlsberg
  • 8 stk. mellomstore løk
  • 2 l kyllingkraft eller buljong
  • 4 ss smør
  • 2 ss timian
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du

  1. 1. Ha i smør og løk i en gryte, og la det surre på svak varme i ca. 30 minutter til løken har fått en gyllen farge.
  2. 2. Tilsett kyllingkraft og timian. La det småkoke i ytterligere 15 minutter, og smak til med salt og pepper.
  3. 3. Hell suppen i 4 ovnfaste suppeboller. Legg en skive ristet brød i hver av bollene.
  4. 4. Legg Jarlsberg-skiven på toppen og gratiner i varm stekeovn i ca. 10 minutter.