Gratinert biff med sjysaus og bakt hel rødløk

Gratinert biff med sjysaus og bakt hel rødløk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Kle en ildfast form med folie og strø salt i bunnen. Kutt bunnen av rødløken og sett den på saltet. Ovnsbak løken i ca 25 minutter på 175°C til den er myk inni.
  2. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre i 2 minutter.
  3. Bland sammen brødrasp, persille og smeltet smør. Fordel det på toppen av kjøttet og gratiner i 6–8 minutter på 200°C. La kjøttet hvile litt.
  4. Lag en frisk salat av hjertesalat, strimlet agurk, skivet sukkererter og mango i terninger.
  5. Server gjerne en sjysaus til biffen – f.eks. sjysaus med sitron og persille passer godt til.