Gratinert biff med sjysaus og bakt hel rødløk

Gratinert biff med sjysaus og bakt hel rødløk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 4 storfebiffer à 150 g (forslag entrecôte)
  • 4 rødløk
  • 2 ts salt

Topping:

  • 4 skiver tørt brød, f.eks. loff
  • 2 ss finhakket persille
  • 50 g smør

Salat:

  • 2 hjertesalat
  • 0,5 agurk
  • 1 pose sukkererter
  • 1 mango

Slik gjør du

  1. 1. Kle en ildfast form med folie og strø salt i bunnen. Kutt bunnen av rødløken og sett den på saltet. Ovnsbak løken i ca 25 minutter på 175°C til den er myk inni.
  2. 2. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffene på begge sider. Dryss over salt og pepper. Senk temperaturen og stek kjøttet videre i 2 minutter.
  3. 3. Bland sammen brødrasp, persille og smeltet smør. Fordel det på toppen av kjøttet og gratiner i 6–8 minutter på 200°C. La kjøttet hvile litt.
  4. 4. Lag en frisk salat av hjertesalat, strimlet agurk, skivet sukkererter og mango i terninger.
  5. 5. Server gjerne en sjysaus til biffen – f.eks. sjysaus med sitron og persille passer godt til.