Glasert juleskinke

Glasert juleskinke
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er julemat som kommer fra ”søta bror”, men den fungerer vel så godt med norsk gris. Utgangspunktet er ferdig juleskinke som får en svensk spesialbehandling. Jätte gott!

Ingredienser

  • 2 kg juleskinke (skinka veier som regel 1-3 kg uten ben)

Karamellisering

  • 1 dl sennep søt
  • 1 dl brunt sukker
  • 0,5 ts pepper
  • 0,3 ts malt ingefær
  • 0,3 ts malt nellik
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss strøkavring

Slik gjør du

  1. 1. Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
  2. 2. Stek på 125 °C. Den er ferdig når steketermometeret viser 74 °C.
  3. Eventuelt kan den legges i kokende vann og trekke på ca. 90 °C til steketermometeret viser 74 °C. (ca. 2 timer for en skinke på 2 kg).
  4. 2. Ta skinka ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og evt. svoren.
  5. 3. Bland alle ingrediensene til karamelliseringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring.
  6. 4. Gratiner på 200 °C i ca. 15 minutter.
  7. Server gjerne med blåmuggostsaus og f.eks. bønnesalat og cherrytomater. Et annet alternativ er Waldorfsalat og sennepsdressing.