Gazpacho- spansk grønnsakssuppe

Gazpacho- spansk grønnsakssuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Gazpacho – suppe fra Sør-Spania var tidligere fattigmannskost. I dag spises den overalt i Spania og de ulike områdene har laget sine egne varianter med ulikt innhold. Suppen skal spises kald og spises ofte som lunsj. Superrask og sunn. Bruk den som forrett eller server til middag med godt brød til.

Ingredienser

  • 1 stk sjalottløk , grovhakket
  • 2 stk rød paprika , grovhakket
  • 3 stk tomat , grovhakket
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 0,5 stk rød chili , hakket
  • 0,5 stk grønn squash , i biter
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 1 boks hermetiske tomater hakkede
  • 2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Kjør alt i en foodprocessor sammen med basilikum til en fin puré. Sil puréen så den får silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.
  2. Avkjøl suppen til den er iskald, og server i suppeboller, gjerne med litt melkeskum med friske urter i , f eks finhakket basilikum.