Gartnerens høstfrikassé

Gartnerens høstfrikassé
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Frikassé er en tradisjonsrett som mange har minner om. Når høstmørket senker seg er det godt å varme seg på en rett som dette.

Ingredienser

  • 700 g grytekjøtt av lam uten bein
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt frisk grønn asparges
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss frisk timian 1 ts tørket
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 dl melk
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 dl lettrømme

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp vann og salt. Skjær kjøttet i terninger og kok opp.
  2. 2. Skum godt av og la kjøttet trekke i 20 minutter.
  3. 3. Tilsett grønnsaker skåret opp i mindre biter og ha i krydder. La det trekke videre i 10 minutter.
  4. 4. Kok opp og jevn med maizena utrørt i melken. Smak til med rømme, urter og krydder.