Fylte sjampinjonger

Fylte sjampinjonger

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 10 stk frisk sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g spekepølse
  • 2 båt hvitløk
  • 3 ss bladpersille
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
Nydelig smårett. Kombinasjonen av spekemat og sopp er uslåelig. Lettvint å lage mange når du først er i gang. Passer til kveldskos eller tapas.

Slik gjør du

  1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
  2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.
  3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
  4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.
  5. De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat.