Fylte fastelavnsboller

Fylte fastelavnsboller
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hva er vel bedre enn boller med krem? Fyll hveteboller med vaniljekrem eller makronfyll så får du deilige fastelavnsboller!

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 3 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 10 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • makronfyll eller vaniljekrem

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
  2. Gjør klar det fyllet du vil bruke. Pisk for eksempel vanlig krem og bland inn frø fra en vaniljestang.
  3. Del deigen i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving (20-30 minutter).
  4. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl dem på rist.