Fylt varm sjokoladekake

Fylt varm sjokoladekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 125 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 40 g rismel eller potetmel
  • 40 g mandler malte
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 stk eggehvite
  • 80 g sukker
  • 1 ss melis til dryss

Karamell-sjokoladesaus

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk hel nellik
  • 1 ss kakaopulver
  • 3 ss grand marnier

Mørk hemmelighet

  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kremfløte
Har du anledning til å bruke litt mer tid på kjøkkenet når du skal lage en sjokoladekake vil vi anbefale denne fylte varme kaken.

Slik gjør du

  1. Former: 8 former à 1,5 dl
  2. Ovn: 180 ° C ca. 15 minutter
  3. Varm opp smøret, tilsett biter av sjokolade og la det smelte sammen.
  4. Tilsett rismel og malte mandler, rør godt. Tilsett eggeplommene.
  5. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne inn i røren til slutt.
  6. Mørk hemmelighet:
  7. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl.
  8. Rull små kuler på størrelse med klinkekuler.
  9. Lag ferdig kaken:
  10. Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en "mørk hemmelighet" og etterfyll med kakedeig. Formen skal være ca. ¾ full. Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene, ta dem straks ut av formen og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus.
  11. Karamell-sjokoladesaus:
  12. Del vaniljestangen i to på langs.
  13. Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjele og kok massen til en tykk sirup.
  14. Smak til med Grand Marnier til slutt.