Fylt paprika

Fylt paprika
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Fylte grønnsaker er kjempegodt. Bruk gjerne paprika med ulike farger. Du kan også bruke den samme kjøttblandingen til å fylle for eksempel aromasopp eller aubergine.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig /karbonadedeigen eller kvernet lammekjøtt
  • 1 stk løk hakket
  • 2 dl hvitost grovt revet
  • 1 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1 stk egg
  • 4 stk rød paprika gul, grønn eller
  • 2 dl hvitost revet
  • 3 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) hakkede

Slik gjør du

  1. 1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttdeigfyllet.
  2. 2. Del paprikaene i to på langs, eller skjær av toppen. Rens og fyll paprikaene.
  3. 3. Legg paprikaene i en stor ildfast form, dryss over ost, og hell fløten i formen. Dryss salt, pepper og urter i fløten. Stekes på 200 °C i ca. 45 minutter.
  4. Serveres med pasta eller brød.