Fylt kalkunfilet

Fylt kalkunfilet
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Å lage mat til mange kan være en utfordring, da er det fint at en kan lage noe ferdig på forhånd, sånn som potetstappen her.

Ingredienser

  • 2 kalkunfileter
  • 10 soltørkde tomater
  • 4 tykke skiver blåmuggost
  • smør til steking
  • hyssing

Potetstappe:

  • 8 poteter
  • 2 søtpoteter
  • lettmelk
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Honningglaserte grønnsaker:

  • 1 bunt brokkoli, delt
  • 3 gulrøtter, skrelt og skjært i staver
  • 150 g sukkererter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss honning

Slik gjør du

  1. 1. Begynn med å skrelle poteter og søtpoteter, og skjær dem i mellomstore terninger. Kok dem til de er møre, sil så av vannet og de er klare til å stappes. Ta i litt smør og melk for å få den konsistensen du ønsker. Hell i litt og litt melk slik at den ikke plutselig blir for tynn. Smak til med salt og pepper til slutt.
  2. 2. Kalkunfiletene snittes på midten og fyll de med soltørkede tomater skjært i strimler og blåmuggost. Gni inn litt salt og pepper på overflaten av kalkunfileten og surr dem med hyssing. Stek de på medium til høy varme i 3–4 minutter på hver side. Da får de en fin stekt overflate.
  3. 3. La filetene hvile noen minutter før du setter dem i en ildfast form i stekeovnen på 180°C i 20 minutter. Bruk gjerne et steketermometer, de er ferdige når de når 80°C.
  4. 4. Mens kalkunen stekes ferdig i ovnen, tilbereder du grønnsakene. Vask dem godt og stek lett i en sautèpanne eller stekepanne i litt olje. Skru ned varmen og fordel honning over.