Fruktsalat

Fruktsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Fruktsalat smaker alltid friskt og godt etter et mektig måltid. Dessuten er det faktisk en sunn dessert. Server gjerne med litt is eller vaniljesaus, men da vil den selvfølgelig ikke bli så

Ingredienser

Sukkerlake:

  • 1 vaniljestang
  • 5 dl vann
  • 50 g sukker

Frukt:

  • 0,5 galiamelon
  • 1 pære
  • 1 banan
  • 1 eple
  • 2 kiwier
  • 2 pasjonsfrukter
  • 200 g jordbær
  • 0,5 sitron
  • 100 g hasselnøtter (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp vann, sukker og vaniljestang + innholdet. Sil og avkjøl.
  2. 2. Vask frukt og bær. Ta av skallet på melonen, bananen og kiwien. Kutt alle ingrediensene i passe små biter, utenom pasjonsfrukten. Klem over litt sitronsaft. Bland forsiktig frukt, bær og sukkerlaken.
  3. 3. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet og ha det over fruktblandingen. Dryss til slutt over nøtter.
  4. Server med pisket krem, vaniljesaus, vaniljekrem eller vaniljeis.