Frikadeller med skinke

Frikadeller med skinke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Danskene elsker sine frikadeller og serverer dem like gjerne med saus, rødkål og poteter til middag, som oppskåret på et deilig smørrebrød. Finhakket skinke i farsen gjør at frikadellene blir ekstra gode og saftige.

Ingredienser

FRIKADELLER:

  • 300 gr kjøttdeig
  • 200 gr kokt skinke
  • 0,5 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

SAUS:

  • 8 stk sjampinjong frisk
  • 2 dl kjøttbuljong utblandet
  • 1 dl matfløte
  • 2 dråper sukkerkulør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Bland kjøttdeigen med finhakket kokt skinke. Rør inn fløte og krydder til farsen er smidig. Form til runde, jevne kaker og stek dem på middels varme til de er brunet rundt hele.
  2. 2. Skjær opp sjampinjongen i skiver. Surr de i en gryte. Ha i buljong og fløte og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og tilsett sukkerkulør til du får ønsket farge.
  3. 3. Legg frikadellene i sausen og la det koke i ca. 10 minutter til frikadellene er gjennomstekte. Server med grønnsaker og kokte poteter.