Fredagsomelett i ovnen

Fredagsomelett i ovnen
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er den enkle middagen du tyr til på fredag ettermiddag når kjøleskapet er fylt opp av rester. Her er det bare fantasien som setter begrensningen. Ønsker du en ren vegetar rett, er det bare å erstatte kjøttprodukter med grønnsaker.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 1 beger cottage cheese
  • 0,5 beger kesam
  • 0,5 ts salt
  • 1 krm pepper , nykvernet
  • 3 stk potet kokt
  • 3 stk grillpølse
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ts tørket basilikum

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, cottage cheese, kesam, salt og pepper. Ønsker du en glatt røre kan du kjøre den sammen med en stavmikser.
  2. Kutt kokte poteter, pølser og paprika i terninger og ha det i eggeblandingen. Hell alt over i en stor ildfast form som er godt smurt. Strø over basilikum og sett formen midt i ovnen på 200 ºC i ca 20 minutter til eggeblandingen har stivnet.
  3. Tips: Dette er en typisk resteomelett, her er det bare å tilsette det man har av rester fra uken som er gått. F eks kan man benytte kokte grønnsaker, kjøttrester og kokt pasta.