Fransk lammegryte

Fransk lammegryte

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 3 ss olje eller margarin til steking
  • 10 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 2 dl rødvin ca.
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 2 stk gulrot
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 l vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts sukker evt.
Få ting varmer bedre enn en deilig gryterett på den kalde tiden av året. Prøv denne enkle og smakfulle lammegryten!

Slik gjør du

  1. 1. Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.
  2. Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time. 
  3. Tilsett tomatbønner. La alt bli gjennomvarmt. 
  4. Server med ferskt brød og/eller ovnsstekte potetbåter.