Fransk lammegryte

Fransk lammegryte
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Få ting varmer bedre enn en deilig gryterett på den kalde tiden av året. Prøv denne enkle og smakfulle lammegryten!

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 3 ss olje eller margarin til steking
  • 10 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk , finhakket
  • 2 dl rødvin ca.
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 2 stk gulrot
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 l vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts sukker evt.

Slik gjør du

  1. 1. Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.
  2. 2. Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time. 
  3. 3. Tilsett tomatbønner. La alt bli gjennomvarmt. 
  4. Server med ferskt brød og/eller ovnsstekte potetbåter.