Fransk kyllingsuppe

Fransk kyllingsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Bedre suppe enn denne skal du lete lenge etter! Den er dessuten rask å lage og er super for deg som er opptatt av å holde en slank linje.

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet
  • 2 l kyllingkraft eller hønsebuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 stk appelsin skallet fra
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 stk purre
  • 1 stk løk
  • 0,5 stk fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter. 
  2. 2. Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløk.
  3. 3. Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. 
  4. 4. Ha i kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet er mørt.
  5. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.