Fransk bondesuppe med biff, selleri og bacon

Fransk bondesuppe med biff, selleri og bacon
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 450 g storfebiff (forslag mørbrad)
  • 100 g bacon
  • smør/olje til steking
  • 100 g sellerirot
  • 4 stilker stangselleri
  • 5 gulrøtter
  • 2 løk
  • 2 poteter
  • 1 l grønnsaksbuljong (vann + terning)
  • 0,5 ts tørket timian
  • ferske krydderurter, f.eks. kruspersille

Slik gjør du

  1. 1. Skrell løk, sellerirot, gulrot og potet. Kutt i terninger. Skjær stangselleri i skiver.
  2. 2. Kok opp vann med buljong, timian og alle grønnsakene.
  3. 3. Skjær biff og bacon i strimler. Stek bacon og kjøtt i smør til det er brunt på alle sider, og la det hvile i stekepannen mens suppen koker, ca 15 minutter.
  4. 4. Når grønnsakene er møre tilsettes biff og bacon i den kokende suppen. Den må ikke koke etter at kjøttet er tilsatt.
  5. 5. Tilsett ferske urter, salt og nykvernet pepper etter smak.
  6. Tips: Server gjerne med sprøbakte baguetter/rundstykker ved siden av.