Focaccia med cheddar og hvitløk

Focaccia med cheddar og hvitløk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Lett og luftig Focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller til en pastarett.

Ingredienser

  • 1 pk fersk gjær
  • 6 dl lettmelk eller vann
  • 2 ts salt
  • 4 ss smør smeltet
  • 2 ss honning
  • 1000 gr hvetemel ca.
  • 60 gr smør romtemperert
  • 6 båter hvitløk
  • 300 gr revet cheddar

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell melken/vannet på 37 °C over gjæren og rør ut.
  2. Tilsett smeltet smør, salt, honning og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted.
  3. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm).
  4. Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Smør smøret utover deigen og strø over revet cheddar.
  5. Dekk formen med plast og etterhev i ca. 20 min. Stek brødet ved 200 grader i ca. 30 minutter.