Fløtesaus

Fløtesaus

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 8 dl kyllingkraft/buljong
  • 2 dl kremfløte
  • ev. litt gelé
  • salt og kvernet pepper
  • litt sukkerkulør
  • stekesjy
  • 2 ss soyasaus
Dette er en fløtesaus som passer til kylling og kalkun.

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel. Spe med varm kraft og rør sausen klumpfri mellom hver gang. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
  2. Tilsett fløte og smak til med gelé, salt og pepper. Tilsett sukkerkulør om du vil ha litt mer farge på sausen.
  3. Tilsett til slutt stekesjyen som danner seg i stekepannen eller langpannen under steking av kjøttet.