Fløtekokt vårløk med laks

Fløtekokt vårløk med laks

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 2 ss olje til steking
  • 2 bunt vårløk
  • 2 dl matfløte
  • 2 stk egg hardkokte
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 ss smør
Vårløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 125 grader C. Strø salt og pepper på laksefiletene og stek dem raskt i litt olje i en varm panne. Etterstek fisken i ovnen ca. 10 minutter.
  2. Rens og skjær løken i større biter. La fløten koke opp i en kjele, legg i løken og kok til den er myk. Smak til med salt og pepper.
  3. Hakk egg og dill. Smelt smøret i en kjele og bland med egg og dill. Smak til med salt og pepper.
  4. Server laksefiletene med løken og fløten. Fordel egghakket over og server med kokte poteter.
  5. Tips: Har du ikke vårløk, så kan andre løksorter brukes.