Fløtekokt vårløk med laks

Fløtekokt vårløk med laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Vårløk er godt til all fisk. Her er det sammen med laks i en spennende rett.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 2 ss olje til steking
  • 2 bunt vårløk
  • 2 dl matfløte
  • 2 stk egg hardkokte
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. 1. Sett ovnen på 125 grader C. Strø salt og pepper på laksefiletene og stek dem raskt i litt olje i en varm panne. Etterstek fisken i ovnen ca. 10 minutter.
  2. 2. Rens og skjær løken i større biter. La fløten koke opp i en kjele, legg i løken og kok til den er myk. Smak til med salt og pepper.
  3. 3. Hakk egg og dill. Smelt smøret i en kjele og bland med egg og dill. Smak til med salt og pepper.
  4. 4. Server laksefiletene med løken og fløten. Fordel egghakket over og server med kokte poteter.
  5. Tips: Har du ikke vårløk, så kan andre løksorter brukes.