Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 12 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl hvitost revet
Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette.

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og løk og skjær dem i tynne skiver. Legg potetene og løken i smurt, ildfast form. Ha på salt og pepper og hell fløte over.
  2. Stek i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek det videre i ca. 15 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.
  3. Tips: Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.