Flintstek med grillet tomatsalat

Flintstek med grillet tomatsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Her lager du tomatsalaten i en pakke på grillen. Er tilbehør flintstek, får du mye mat for pengene. Husk å snitte svoren, så kjøttet ikke vrir seg under grilling.

Ingredienser

  • 2 stk flintstek marinert
  • 8 stk tomat
  • 4 stk vårløk
  • 2 båt hvitløk
  • 4 ss frisk timian finhakket
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Lag små snitt i svoren, slik at den ikke krøller seg når den legges på grillen. Grill flintsteken i 15-20 minutter, på sterk varme de første 5 minuttene (ca 2 minutter på hver side). Snu den ofte mot slutten. La den hvile 10 minutter. Flintsteken kan du dele i 2 eller 4 stykker og spise som biff, eller skjære den i skiver som en stek.
  2. Skjær tomatene i skiver og kutt vårløken i ringer. Finhakk hvitløksbåtene. Legg tomatskivene, vårløken og hvitløken på store aluminiumsfolieark. Ha på hakket timian, salt og pepper. Bland sammen olje og balsamicoeddik og drypp det over grønnsakene. Pakk hvert folieark godt sammen. Legg dem på grillen i ca 10 minutter.