Fiskesuppe fra Lofoten

Fiskesuppe fra Lofoten

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g torskefilet. uten skinn og bein
  • 200 g reker. uten skall
  • 2 stk poteter
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 1 ss olje
  • 1 stk. fiskebuljong
  • 5 dl vann
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 2 ss dill. frisk
Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.

Slik gjør du

  1. Skjær torsken i terninger.
  2. Vask og skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Rens og finhakk løk og vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
  3. Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
  4. Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen. La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
  5. Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
  6. Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
  7. Varm opp suppen og tilsett reker.
  8. Server suppen rykende varm med dill drysset over.