Fiskesuppe med reker

Fiskesuppe med reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En rask suppe med gode ingredienser smaker godt og gjør godt. Næringbergningen har inkludert flatbrød.

Ingredienser

  • 300 g torsk- eller seifilet
  • 200 g rensede reker
  • 2 dl matfløte
  • 1 grovhakket løk
  • 1 gulrot i strimler
  • olje 1 ss
  • 5 dl vann
  • 1 fiskebuljongterning
  • salt, pepper og dill eller gressløk

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær potetene i små terninger. Surr dem i olje sammen med løk og gulrot, i 2—3 minutter.
  2. Hell på vann med buljongterning og la suppen koke i ca. 15 minutter, til poteten er møre.
  3. Skjær fisken i terninger og la dem trekke i suppen i 3—4 minutter.
  4. Tilsett reker og fløte.
  5. Smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med et grønt dryss.