Fiskesuppe med reker

Fiskesuppe med reker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En rask suppe med gode ingredienser smaker godt og gjør godt.

Ingredienser

  • 100 g laksefilét uten skinn - og bein
  • 100 g torskefilét uten skinn - og bein
  • 200 g reker uten skall
  • 0,5 gulrot i tynne strimler
  • 0,5 skive rotselleri i tynne strimler
  • 1 tynn skive kål i tynne strimler
  • 10 cm purre i tynne strimler
  • 0,5 finhakket løk
  • 1 tomat
  • 2 sjampinjonger i tynne skiver
  • 6 dl fiskebuljong
  • 4 ss kjørvel eller persille
  • 4 ss gressløk
  • salt og pepper

Saus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk

Slik gjør du

  1. Lag sausen ved å smelte smøret, røre inn hvetemelet og spe med melken. Hold sausen varm.
  2. Skold tomaten og skjær den i små terninger.  
  3. Del de ulike fiskefilètene i terninger og finhakk urtene.
  4. Kok opp fiskebuljongen og tilsett grønnsakene og kok i ett minutt.
  5. Tilsett sausen, kok opp og tilsett fisk og tomater. Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.
  6. Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig. Server straks.