Fiskesuppe med reker

Fiskesuppe med reker

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 100 g laksefilét uten skinn - og bein
  • 100 g torskefilét uten skinn - og bein
  • 200 g reker uten skall
  • 0,5 gulrot i tynne strimler
  • 0,5 skive rotselleri i tynne strimler
  • 1 tynn skive kål i tynne strimler
  • 10 cm purre i tynne strimler
  • 0,5 finhakket løk
  • 1 tomat
  • 2 sjampinjonger i tynne skiver
  • 6 dl fiskebuljong
  • 4 ss kjørvel eller persille
  • 4 ss gressløk
  • salt og pepper

Saus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
En rask suppe med gode ingredienser smaker godt og gjør godt.

Slik gjør du

  1. Lag sausen ved å smelte smøret, røre inn hvetemelet og spe med melken. Hold sausen varm.
  2. Skold tomaten og skjær den i små terninger.  
  3. Del de ulike fiskefilètene i terninger og finhakk urtene.
  4. Kok opp fiskebuljongen og tilsett grønnsakene og kok i ett minutt.
  5. Tilsett sausen, kok opp og tilsett fisk og tomater. Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.
  6. Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig. Server straks.