Fiskepudding med karrisaus

Fiskepudding med karrisaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En enkel hverdagsrett for både små og store ganer.

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk , finhakket
  • 1 ss smør
  • 1 ts karri
  • 2 dl hvitvin (evt alkoholfri hvitvin eller juice)
  • 3 dl matfløte
  • 3 dl fiskekraft
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 12 skiver fiskepudding
  • 1 ss smør
  • 12 stk potet
  • 4 stk gulrot

Slik gjør du

  1. Finhakk sjalottløken og fres den sammen med smør og karri i en kjele. Tilsett vin eller juice, og kok i 5 minutter. Tilsett fløte og fiskekraft, og la sausen småkoke i ytterlige 10 minutter. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt og pepper.
  2. Skjær fiskepuddingen i skiver og rist dem lett sammen med litt smør på middels varme i en stekepanne. Serveres med sprø poteter og smørdampede gulrøtter (evt andre grønnsaker).