Fiskekaker med råkost

Fiskekaker med råkost

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 8 fiskekaker
  • 1 pose brun saus
  • 600 g nypoteter eller små poteter
  • 2 epler
  • 3 gulrøtter
  • saften av ½ sitron
Middag som i gamle dager. Nystekte fiskekaker, saus og potet, damp på kjøkkenet og duk på bordet. Velbekomme!

Slik gjør du

  1. Vask potetene, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i 15–20 minutter, eller til potetene er myke.
  2. Varm fiskekakene på pannen i litt smør, eller i ovnen på stekebrett dekket med bakepapir på 200°C. Fiskekakene trenger ca. 10 minutter for å bli gjennomvarm, enten du bruker ovn eller stekepanne.
  3. Lag brun saus etter anvisning på pakken.
  4. Rasp eplene og press sitronsaften over med det samme. Rasp gulrøttene og bland med eple.
  5. Tips: Du kan ev. bruke Peppersaus eller ferdig Lofoten fiskesaus.