Fiskegryte med sopp og grønnsaker

Fiskegryte med sopp og grønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 4 dl fiskekraft
  • 400 g laksefilet , ørret, steinbit eller torskefilet
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 2 ss meierismør
  • 0,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl matfløte eller melk
Enkel og god fiskegryte som passer ypperlig til middag for liten og for stor. Her kan man variere med alle fiske slag, både rød og hvit.

Slik gjør du

  1. Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp. Skjær opp grønnsakene og la dem trekke i fiskekraften til de er såvidt møre. Ta dem opp.
  2. Lag saus av smør, mel og fiskekraft. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og spe med den varme fiskekraften og fløte/melk. La det koke ca. 5 minutter.
  3. Legg i fisk og grønnsaker og server fiskegryten nykokte poteter til.