Fiskegryte med sopp og grønnsaker

Fiskegryte med sopp og grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Enkel og god fiskegryte som passer ypperlig til middag for liten og for stor. Her kan man variere med alle fiske slag, både rød og hvit.

Ingredienser

  • 4 dl fiskekraft
  • 400 g laksefilet , ørret, steinbit eller torskefilet
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 100 g aspargesbønner
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • 2 ss meierismør
  • 0,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl matfløte eller melk

Slik gjør du

  1. Kok opp fiskekraften og la fisken trekke i kraften ca. 5 minutter. Ta den opp. Skjær opp grønnsakene og la dem trekke i fiskekraften til de er såvidt møre. Ta dem opp.
  2. Lag saus av smør, mel og fiskekraft. Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet og spe med den varme fiskekraften og fløte/melk. La det koke ca. 5 minutter.
  3. Legg i fisk og grønnsaker og server fiskegryten nykokte poteter til.