Fiskegryte med reker og tomat

Fiskegryte med reker og tomat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Smakfull fiskegryte med gulrøtter, sellerirot løk og tomater. Deilig sitron- og persillestrø som setter ekstra smak på gryten. Server den til middag med godt brød eller kokte poteter.

Ingredienser

  • 400 gr laksefilet uten skinn og bein
  • 250 gr reker med skall
  • 2 stk løk
  • 100 gr knollselleri
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 bokser hermetiske tomater hele
  • 1 stk fiskebuljongterning
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ss timian , frisk, hakket
  • 0,5 stk sitron (saften)

Sitron- og persillestrø:

  • 1 stk sitron , revet skall
  • 1 dl kruspersille , frisk, hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakkede

Slik gjør du

  1. 1. Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.
  2. 2. Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i små biter.
  3. 3. Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat og smuldre i buljongen.
  4. 4. Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10-15 minutter.
  5. 5. Skjær laksen i terninger og legg dem i kjelen. Ta det trekke i ca. 5 minutter. Smak om du må tilsette mer salt og pepper.
  6. 6. Bland sammen ingrediensene til sitron- og persillestrøet.
  7. 7. Rens rekene og legg dem i kjelen rett før servering. Server fiskegryten med sitron- og persillestrø og ferskt brød.