Fiskegryte med ørret

Fiskegryte med ørret

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g ørretfilet
  • 1 stk løk finkuttet
  • 1 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 dl lettmelk
  • 1 stk fiskebuljong (terning)
  • 100 g baconost (18 % fett)
  • 0,5 beger lett crème fraîche
  • 2 stk gulrot
  • 150 g aspargesbønner
Sunn og god fiskemiddag som er ferdig i en fei.

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i terninger på ca 3 x 3 cm. Ha løk og smør i en gryte ved middels varme og stek under omrøring til løken er blitt myk. Tilsett vann, melk og buljongterning. Kok opp. Rør inn baconost og crème fraîche. La dette stå og småkoke i noen minutter. Skrell gulrøttene og kutt dem i strimler. Kutt endene av aspargesbønnene og kutt dem i to. Ha fisk, gulrøtter og aspargesbønner i sausen og la det hele stå og trekke i 5–7 minutter til fisken og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper før servering.
  2. Servér med kokte poteter eller ris.