Fiskegrateng

Fiskegrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Fiskegrateng kan lages av rå fisk eller rester av kokt fisk, både hvit og rød fisk kan brukes og gjerne en miks.

Ingredienser

  • 400 g kokt torskefilet uten skinn og bein
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • salt og muskatblomme
  • 3 egg
  • griljermel

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Lag en hvit saus av smør, hvetemel og melk. Lag den ekstra tykk dersom du bruker rå fisk.
  3. Avkjøl sausen litt.
  4. Pisk sammen eggene,rør dem ned i sausen og smak til med salt og muskatblomme.
  5. Skjær fisken i biter og bland i sausen.
  6. Hell røren i smurt ildfast form og dryss litt malt brød eller griljermel på toppen.
  7. Stek gratengen 40-50 minutter ved 180 grader på nederste rille. Serveres straks.
  8. Tips: 1. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden. 2. For en luftig grateng: Skill eggene og rør eggeplommene ned i sausen. Pisk eggehvitene og vend dem inn i gratengmassen til slutt