Fiskeburger med coleslaw

Fiskeburger med coleslaw
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Her har vi brukt ferdige fiskekaker eller fiskeburgere for å spare litt tid, men hjemmelagde smaker også kjempegodt. Tilbehøret i form av coleslaw og pesto setter prikken over i-en.

Ingredienser

Fiskeburger:

  • 4 fiskekaker/fiskeburgere
  • 4 hamburgerbrød

Coleslaw:

  • 1 hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 1 eple
  • 1 løk
  • 2 dl lettmajones
  • 1,5 dl lettrømme
  • 2 ss hvitvinseddik/hvit eddik
  • 1 ss sukker

Pesto:

  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 2 båter hvitløk
  • 5 dl olivenolje
  • 3 ss honning
  • 1,5 dl pinjekjerner
  • 10 gr revet parmesan
  • salt og pepper etter smak

Serveres med:

  • 8 poteter strimles og ovnsbakes

Pynt:

  • 4 salatblader
  • 0,5 slangeagurk
  • 10 røde cherrytomater
  • 1 rød paprika

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage pesto. Bland sammen basilikum, kruspersille, hvitløk, olivenolje, honning, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor. Kjør i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper. La pestoen stå kjølig i 3-4 timer før bruk.
  2. Finsnitt hodekålen og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skjær eple og løk i små biter. Pisk sammen majones, rømme, hvitvinseddik, sukker, salt og pepper. Hell over grønnsakene og bland godt sammen. La coleslawen stå kaldt i 2-3 timer før servering. Da blir den aller best.
  3. Skrell poteter og skjær i strimler. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovn til de er sprø og gylne, 20-25 minutter på 180°C.
  4. Stek fiskekakene/burgerne på begge sider i panne til de er godt varme. Smak gjerne til med litt ekstra salt og sitronpepper.
  5. Putt burgerne i brødene, ha på pesto, salat, coleslaw, agurk, cherrytometer og paprika.
  6. Server umiddelbart.