Fiskeburger med coleslaw

Fiskeburger med coleslaw

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Her har vi brukt ferdige fiskekaker eller fiskeburgere for å spare litt tid, men hjemmelagde smaker også kjempegodt. Tilbehøret i form av coleslaw og pesto setter prikken over i-en.

Fremgangsmåte

  1. Begynn med å lage pesto. Bland sammen basilikum, kruspersille, hvitløk, olivenolje, honning, pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor. Kjør i 5-10 minutter og smak til med salt og pepper. La pestoen stå kjølig i 3-4 timer før bruk.
  2. Finsnitt hodekålen og skjær gulrøtter i tynne skiver. Skjær eple og løk i små biter. Pisk sammen majones, rømme, hvitvinseddik, sukker, salt og pepper. Hell over grønnsakene og bland godt sammen. La coleslawen stå kaldt i 2-3 timer før servering. Da blir den aller best.
  3. Skrell poteter og skjær i strimler. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovn til de er sprø og gylne, 20-25 minutter på 180°C.
  4. Stek fiskekakene/burgerne på begge sider i panne til de er godt varme. Smak gjerne til med litt ekstra salt og sitronpepper.
  5. Putt burgerne i brødene, ha på pesto, salat, coleslaw, agurk, cherrytometer og paprika.
  6. Server umiddelbart.