Fiskeburger i brød med salat

Fiskeburger i brød med salat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Barn liker håndmat. Denne fiskeburgeren kan du også servere med poteter og grønnsaker.

Ingredienser

  • 500 g laksefilet uten skinn og bein, hvit fisk kan også brukes
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts potetmel
  • 2 ts finhakket gressløk eller persille
  • melk
  • stekemargarin eller olje til steking

Til servering

  • 2 store gulrøtter, revet
  • 2 ss hakket persille
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 - 6 salatblad
  • 4 store skiver landbrød

Slik gjør du

  1. Grovmal laksefileten og rør inn de øvrige ingrediensene. Form 4 flate kaker, stek dem i stekeolje eller margarin  2-3 minutter på hver side.
  2. Rens og riv gulrøttene og bland dem med persille.
  3. Rør sammen rømme og majones og smak til med sitronsaft.
  4. Del brødskivene i to og dekk den ene halve med salatblad. Legg på en god skje gulrotsalat med en lakseburger på toppen. Dekk med den andre halve skiven.
  5. Tips: Brødet blir ekstra godt når det ristes eller stekes i olje.