Fisk og urter i fin form

Fisk og urter i fin form
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Fisk og grønnsaker i skjønn forening! Dette er en super oppskrift på en middagsrett som er enkel å lage og som smaker kjempegodt.

Ingredienser

  • 10 stk ferskpotet
  • 1 stk grønn squash
  • 3 stk tomat
  • 1 stk sitron
  • 1 stk rød chili (kan sløyfes om ønskelig)
  • 2 båt hvitløk
  • 600 g torskefilet (laks kan også brukes)
  • 10 stilk frisk timian
  • 1 ss honning flytende
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Vask potetene og del dem i båter.
  2. Del squashen i mindre biter, tomatene i båter og sitronen i skiver. Del chilien i to og rens for frø og hinner. Skrell hvitløksbåtene.
  3. Del fisken i mindre biter. Legg alt i en smurt ildfast form og hell over buljong, honning og olivenolje. Dryss over salt og pepper. Legg hele stilker av frisk timian over.
  4. Stek formen ved 150°C i ca. 15 minutter - til fisken er gjennomstekt.
  5. Server fiskeformen med godt brød til.