Fisk- og rekestuing med paprika

Fisk- og rekestuing med paprika
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Bruk den fisken du har tilgang til, alle sorter passer like godt. Bruk fiskebuljongterning eller -fond om du ikke har fiskekraft.

Ingredienser

  • 400 g flyndrefilet eller en annen fiskefilet
  • 250 g rensede reker
  • 2 finhakkede hvitløkbåter
  • 1 løk i tynne skiver
  • 2 paprika i strimler, gjerne både rød og gul
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss kapers
  • 6 små nypoteter, delt i to
  • 1 dl hvitvin
  • 4 dl fiskekraft
  • 3 ss frisk basilikum i strimler
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær fiskefileten i brede strimler. Rens rekene.
  2. Surr løk, hvitløk og paprika i olje til det er mørt, men ikke brunt.
  3. Tilsett kapers og poteter og hell på vin og kraft.
  4. La det hele surre til potetene er møre, ca. 10 minutter.
  5. Legg fisken i gryten og la den trekke i 3-4 minutter.
  6. Tilsett rekene og smak retten til med salt og pepper.
  7. Dryss basilikum over og server retten rykende varm, gjerne med brød til.