Finnbiff med solbærsaft og einebær

Finnbiff med solbærsaft og einebær
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Finnbiff er en klassisk god middagsgryte. Reinsdyrgryten passer like godt til søndagsmiddag som festmat.

Ingredienser

  • 750 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk purre
  • 3 dl vann
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 5 ss lettrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 stk einebær
  • 3 ss solbærsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Halvtin finnbiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
  2. 2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
  3. 3. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
  4. 4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.
  5. 5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
  6. Serveres med kokte poteter.