Finnbiff med solbærsaft og einebær

Finnbiff med solbærsaft og einebær

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 750 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk purre
  • 3 dl vann
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 5 ss lettrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 4 stk einebær
  • 3 ss solbærsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
Finnbiff er en klassisk god middagsgryte. Reinsdyrgryten passer like godt til søndagsmiddag som festmat.

Slik gjør du

  1. Halvtin finnbiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
  2. Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
  3. Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
  4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.
  5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt.
  6. Serveres med kokte poteter.