Festwok

Festwok
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Her er det brukt de beste råvarene! Med både indrefilet av okse og scampi, kan retten også kalles surf-&-turf-wok.

Ingredienser

  • 2 ss olje til steking
  • 250 g indrefilet av storfe i tynne skiver
  • 250 g kyllingfilet i tynne skiver
  • 10 stk scampi
  • 2 ss frisk ingefær revet
  • 1 stk rød chili finhakket
  • 200 g sopp
  • 2 stk rødløk i båter
  • 2 stk rød paprika i strimler
  • 2 stk gul paprika i strimler
  • 200 g frisk grønn asparges delt i to
  • 150 g sukkererter delt i to

Saus

  • 1 dl chilisaus sursøt
  • 3 ss soyasaus søt
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 ss vann

Slik gjør du

  1. Varm olje i en wok og stek indrefiletskiver, kyllingskiver og scampi hver for seg. Ta opp og legg til siden.
  2. Varm olje i woken og stek sopp, rødløk og paprika. Tilsett asparges og sukkererter og stek videre et par minutter.
  3. Bland sammen ingrediensene til sausen og hell den over grønnsakene. Tilsett kjøttet og wok et par minutter til. Server.
  4. Bruk gjerne flere grønnsaker i denne retten, da trenger du ikke å servere ris til.