Festkledde boller

Festkledde boller

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 1 pk gjær
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • 1 dl rosiner ca.
Boller med melis og seigmenn er stort sett alltid populært, både hos barn og hos unge. Ekstra kos til en spesiell anledning.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  2. Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
  3. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 5–10 min. Avkjøles på rist. Smør på melisglasur og pynt med seigmenn.