Familiens eplesvineri

Familiens eplesvineri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En ovnsrett hvor smakene virkelig kommer godt frem etter lang koking. Eplene gir retten en pikant smak av høst.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 ss olivenolje god
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk eple røde
  • 1 ts malt koriander (malt ingefær kan også brukes)
  • 2 dl rødvin
  • 0,5 dl honning flytende
  • 3 ss hvitvinseddik
  • salt og hvit pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C. Skjær kjøttet i små skiver og dryss på salt, pepper og oregano. Brun kjøttet raskt i litt olje i pannen.
  2. Skrell løk og skjær i båter. Vasket purre skjæres i skiver og gulrøtter i biter. Skjær eplene i to og fjern kjernehuset og del i pene båter. Fres grønnsakene i olje i panne ca. 5 minutter.
  3. Bland grønnsaker med kjøttet i en ildfast form med lokk. Dryss over salt, pepper, oregano og koriander. Bland godt.
  4. Varm rødvin i en kjele med honning, eddik og olje, og hell det over formen. Legg lokket på og la formen stå nederst i ovnen. Bak kjøtt og grønnsaker i ca. 30 minutter.
  5. Fres imens eplene i olje og rør dem ned i formen. Stekes ytterligere i 20-30 minutter. Rør sammen honning og eddik og drypp det over kjøtt, epler og grønnsaker.
  6. Server den duftende blandingen direkte fra gryten.