Familiens eplesvineri

Familiens eplesvineri

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 ss olivenolje god
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk eple røde
  • 1 ts malt koriander (malt ingefær kan også brukes)
  • 2 dl rødvin
  • 0,5 dl honning flytende
  • 3 ss hvitvinseddik
  • salt og hvit pepper etter smak
En ovnsrett hvor smakene virkelig kommer godt frem etter lang koking. Eplene gir retten en pikant smak av høst.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 °C. Skjær kjøttet i små skiver og dryss på salt, pepper og oregano. Brun kjøttet raskt i litt olje i pannen.
  2. Skrell løk og skjær i båter. Vasket purre skjæres i skiver og gulrøtter i biter. Skjær eplene i to og fjern kjernehuset og del i pene båter. Fres grønnsakene i olje i panne ca. 5 minutter.
  3. Bland grønnsaker med kjøttet i en ildfast form med lokk. Dryss over salt, pepper, oregano og koriander. Bland godt.
  4. Varm rødvin i en kjele med honning, eddik og olje, og hell det over formen. Legg lokket på og la formen stå nederst i ovnen. Bak kjøtt og grønnsaker i ca. 30 minutter.
  5. Fres imens eplene i olje og rør dem ned i formen. Stekes ytterligere i 20-30 minutter. Rør sammen honning og eddik og drypp det over kjøtt, epler og grønnsaker.
  6. Server den duftende blandingen direkte fra gryten.