Fajitas med reker og mangosalsa

Fajitas med reker og mangosalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?

Ingredienser

  • 400 g reker, uten skall
  • 0,5 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 vårløk
  • 2 gule paprikaer
  • 2 ss olje
  • 1 lime
  • 4 ss frisk koriander
  • salt og pepper
  • 8 tortillawraps

Mangosalsa:

  • 1 mango
  • 1 vårløk
  • 1 lime
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 krm salt

Rømmesaus:

  • 1 ss rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 lime
  • 1,5 dl lettrømme

Slik gjør du

  1. Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.
  2. Skjær paprika i strimler.
  3. Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.
  4. Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.
  5. Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.
  6. Riv skallet og press saften av lime.
  7. Finhakk mynte.
  8. Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.
  9. Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.
  10. Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.
  11. Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.