Estragonstekte svinekoteletter med sennepsaus

Estragonstekte svinekoteletter med sennepsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Koteletter er like anvendelige enten vi snakker rask hverdagsmat eller mer avanserte søndagsmiddager. Her er sennepsausen laget fra bunnen av. Slett ikke så vanskelig - og veldig godt!

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket estragon
  • 2 ss margarin til steking

Sennepsaus

  • 3 stk sjalottløk finhakket
  • 1 ss smør
  • 1,5 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
  • 2 dl matfløte
  • 1,5 ss sennep
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ts soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket estragon
  • 3 ss kapers

Slik gjør du

  1. 1. Krydre kotelettene og stek dem 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme.
  2. 2. Stek finhakket løk  i margarin i en kjele til løken er gyllen. Hell over kjøttbuljong og kok opp.
  3. 3. Ha i fløte og la det småkoke i 2 minutter. Rør inn sennep og soyasaus. Smak til med salt, pepper og estragon. Rør in kapers til slutt.
  4. Server med kokte poteter, gulrøtter og aspargesbønner.