Ertesuppe

Ertesuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Ertesuppe med svineknoke blir ekstra smakfull. God kraftkost for hustrige høstdager.

Ingredienser

  • 800 g svineknoke ca.
  • 500 g gule erter
  • 1,5 l vann ca.
  • 2 skive knollselleri (sellerirot)
  • 2 stk gulrot
  • 1 skive kålrot
  • 1 stk løk
  • 4 stk potet
  • 1 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. 1. Skinkeknoken settes over til koking i kaldt vann. Småkokes ca. 1/2 time. Skummes.
  2. 2. Ertene som har vært bløtlagt natten over, tas over og det hele kokes videre ca. 15 min.
  3. 3. Grønnsakene og potetene renses og skjæres i mindre biter som så legges over i suppekjelen. Timiankrydder tas samtidig i. Kokes videre ca. 20 min.
  4. 4. Skinkeknoken tas opp og kjøttet renses fra og deles i mindre biter som legges tilbake i suppekjelen.
  5. Smak til. Serveres med flatbrød eller brød.