Eplemuffins

Eplemuffins
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Muffins med epler eller annen frukt blir saftige og litt tunge og har herlig frisk smak. De bør spises nystekte, men kan fryses til siden.

Ingredienser

  • 2 stk eple
  • 2 stk egg
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 100 g smør smeltet

Slik gjør du

  1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær eplene i små terninger.
  2. Bland alle ingrediensene til muffinsrøre og fyll den i muffinsformer. Stek muffins ved 200°C i 20-25 minutter.
  3. Etter at muffinsene er avkjølt, kan du ha på melisglasur på toppen, eller som her litt melisstrø.
  4. Denne porsjonen rekker til ca. 6 muffins.