Eplemuffins i matpakka

Eplemuffins i matpakka

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 stk eple
  • 1 ts malt kanel
  • 2 stk egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 dl havremel
  • 1 ts bakepulver
Muffins er populære porsjonskaker for små og store, og er supre å pakke i sekken når en skal på tur. Disse eplemuffinsene har en stor andel havremel, som gir en ekstra god og rund smak.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og sett til avkjøling. Rens og del eplene i passe biter. Vend dem i kanel.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel blandet med bakepulver og det avkjølte smøret. Bland inn kaneleplebitene til slutt.
  3. Fordel røren i muffinsformene, og sett dem utover en stekeplate. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.