Eplemos

Eplemos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 1,5 dl vann
  • 3 dl sukker
Hjemmelaget eplemos er raskt og enkelt å lage og fryse ned til siden. Bruk den som kakefyll og til tilslørte bondepiker, og i tillegg er den en vinner på brødskiva.

Slik gjør du

  1. Eplene deles i to eller fire og settes til koking med vann i en egnet kjele. Kokes til de er helt møre.
  2. Det er en fordel at de moses varme, da ved hjelp av et moseapparat, en sikt, en foodprosessor eller en kjøttkvern. 
  3. Ta mosen tilbake til kjelen og tilsett sukker. Kokes videre 7-8 min. under omrøring. 
  4. Tas over i egnet emballasje. 
  5. Pga. dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse ned eplemos i små begre.