Fylt eplekake

Fylt eplekake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Et lunt stykke eplekake med kald vaniljeis eller pisket krem til er definitivt et av høstens høydepunkter. Bak flere og putt i fryseren.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 4 stk eple ca.
  • 12 stk mandler
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. 1. Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg.
  2. 2. Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform.
  3. 3. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og evt. kanel.
  4. 4. Inn i ovnen ved 200 grader C. Stekes ca. 30 min.
  5. Eplekake serveres varm, lun eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.