Eplefristelse

Eplefristelse
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Eplebiter med brunt sukker og havregryn i ovn smaker utmerket til dessert sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte.

Ingredienser

  • 1 kg eple
  • 1 ss sitronsaft
  • 100 g brunt sukker
  • 150 g havregryn
  • 125 g smør smeltet
  • 1 ss malt kanel

Slik gjør du

  1. 1. Skjær eplene i terninger og legg dem i en ildfast form. Drypp sitronsaften over eplene.
  2. 2. Bland sukker, havregryn, smør og kanel sammen til en smuldrete masse. Fordel massen over eplene.
  3. 3. Varm opp stekeovnen til 200 grader C. Sett formen inn når stekeovnen er blitt varm og la den stå i 15 minutter.
  4. Spises mens den er varm. Is eller pisket kremfløte er godt til.