Eplechutney

Eplechutney

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 50 g rødløk
  • 4 stk eple
  • 25 g smør
  • 3 ss eplecidereddik
  • 0,5 stk vaniljestang
  • 3 ss honning
Chutney til lune osteterter - som forrett, på en buffet eller som kosemat i hyggelig lag.

Slik gjør du

  1. Skjær løk i tynne skiver.
  2. Skrell eplene. Fjern kjernehusene, og del eplene i små terninger.
  3. Smelt smøret i en gryte. Ha i rødløk og la den surre i 5 minutter. Ha i eddik, vaniljestang og honning.
  4. Tilsett eplene og la dem koke på lav varme i ca 10 minutter. La chutneyen bli kald. 5. Ta ut vaniljestangen før servering.
  5. Chutneyen holder seg i ca én uke i kjøleskap, godt tildekket.