Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng

Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Prøv noe friskt og godt til middag. Eplene kan like godt brukes i en middagsrett som til en dessert.

Ingredienser

  • 500 g falukorv av kalkun
  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørket timian
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl hvitost revet
  • 1 stk eple

Slik gjør du

  1. 1. Vask og skrell potetene. Skjær den i tynne skiver.
  2. 2. Bland poteter, salt og urter i en smurt ildfast form.
  3. 3. Hell på matfløten og strø over osten. Stekes i ovnen ved 225 °C i ca 40 minutter.
  4. 4. Skjær snitt i kalkunpølsen, nesten helt gjennom. Skjær eplet i tynne skiver og stikk epleskivene ned i pølsen. Legg pølsen på potetgratengen når det gjenstår 20 minutter av steketiden.
  5. Server gjerne med en frisk grønn salat og gulrotstaver.